Adjiedj Bakas presenteert boek Trends 2019 aan burgemeester van Almere

2019 is volgens de Chinezen het Jaar van het Zwijn. De guitige Miss Piggy komt dus in allerlei vormen ons leven opvrolijken, haar krulstaartje fier overeind. Zo’n jaar staat voor noeste vlijt, gulheid, doelgerichtheid, kalmte, hyperhumanisme en verantwoordelijkheidsgevoel. In 2019 bloeit de natuur weer op, dankzij de mens, die kiest voor meer levenshygiëne: het “bosbad” wordt dus hip nu we stilte gaan herwaarderen. In de post truth maatschappij is connectiviteit de nieuwe religie en offline leven is nieuwe luxe. We zingen vaker, alleen of samen, en versterken ons immuunsysteem door regelmatig te vasten. Underground media en het dark web krijgen meer statuur.

De rente gaat omhoog en er komen kinderobligaties en cryptomunten op basis van diamanten, kunstobjecten en andere waardevolle spullen. Er ontstaan parallelle economieën.. Zonne-activiteit beïnvloedt de economie en de vertrouwenscrisis in de samenleving beweegt zich van lagere naar hogere klassen, mede door lastenverzwaringen die overheden doorvoeren. De Grote Verarming is begonnen. Niet alleen Henk en Ingrid zijn nu boos, maar ook Constance en Diederik. Warmisme en klimaatverdwazing leiden tot stijging van energieprijzen en energie-blackouts.

Italië domineert het euronieuws, het Trumpisme wordt salonfähig, het gevaar van het Erdoganisme wordt duidelijker en geforceerde diversiteit leidt tot nieuwe apartheid en deug-doem in dit Tijdperk van Kali. In narcostaat Nederland raken onder-en bovenwereld meer met elkaar vervlochten. Er komt concurrentie voor champagne, we drinken een borrelglaasje azijn en een flesje probiotica, we worden ons bewust van ons reptielenbrein en van de vrijheids-illusie in het digitale tijdperk. Het slachtofferfeminisme en de giftige identiteitspolitiek, die ik- en slachtofferdenken promoten en mensen tegen elkaar opzetten, boeten in aan macht. Overtoerisme wordt overal in Europa teruggedrongen.

Dit en meer beschrijft Adjiedj Bakas, volgens de Telegraaf en NRC Handelsblad, de “visionair des vaderlands” in zijn nieuwste boek Trends 2019.

Op vrijdag 11 januari 2019 bood hij het eerste exemplaar van zijn boek aan aan burgemeester Franc Weerwind van Almere, in omvang vanaf 2019 de 8e stad van ons land. De burgemeester zei bij die gelegenheid: “ De trends die in dit boek beschreven worden, komen samen in iedere gemeente, dus zeker ook in Almere. Ik zal hier goede nota van nemen en dit boek dan ook delen met het College van B&W en de gemeenteraad. We kunnen deze inspiratie zeker goed gebruiken.”

Het boek ligt voor €9,95 in de boekhandels.

 

Dit is een origineel bericht van Trend Office Bakas B.V.