Dag én nacht fietsen of lopen voor Ronald McDonald Huizen

Twaalfhonderd deelnemers aan events HomeRide en HomeRun

Inwoners en bedrijven uit heel Nederland doen op 23 en 24 juni mee aan HomeRide en HomeRun: de sponsorwieler- en looptocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur tijd fietsen ze 500 of lopen 240 kilometer, in de vorm van een groot hart door Nederland. Deelnemers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen.

HomeRide en HomeRun zijn de grootste sponsortochten die dag én nacht doorgaan in Nederland. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. De twaalfhonderd HomeRiders en HomeRunners worden zaterdag 23 juni om 14.00 uur weggeschoten vanaf het Domplein in Utrecht. In de vorm van een groot hart fietsen de HomeRiders 500 kilometer via acht Ronald McDonald Huizen, in een dag en een nacht terug naar Utrecht. De HomeRunners leggen in 24 uur 240 kilometer af. Zij lopen een route in de vorm van een klein hart langs de Ronald McDonald Huizen Utrecht en Rotterdam. Alle sporters finishen op zondag weer samen in Utrecht.

Eigen ervaring

Ieder team heeft zijn persoonlijke motivatie. Vaak voor een Ronald McDonald Huis waar zij zelf langere tijd verbleven. Zo ook HomeRide team Stars in Heaven. De drijvende krachten achter dit team zijn vaders Alexander, Harm en Boudewijn. Zij hadden alle drie een ernstig ziek zoontje in het Sophia Kinderziekenhuis en leerden elkaar kennen in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. De jongetjes hebben het alle drie niet gered en nu hebben de vaders samen één bijzondere missie: meedoen aan HomeRide. Teamcaptain Alexander: “Dankzij het Huis konden mijn vriendin en ik elke dag bij onze zoon zijn. Zo konden we alles in zijn korte leventje meemaken. Dat is onbetaalbaar. We gunnen dat alle ouders.”

Van groot belang

De directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds is heel blij met de geweldige opkomst en inspanningen. “Voor ouders van zieke kinderen zijn de Ronald McDonald Huizen van groot belang”, zegt Renate Westerlaken-Loos. “Ouders die hier verblijven, kunnen dag en nacht binnen enkele minuten aan het bed van hun zieke kind staan. Daarnaast is het een plek waar ze zich rustig kunnen terugtrekken en opladen. Het is geweldig dat ook dit jaar weer zoveel HomeRiders en HomeRunners in actie komen om hun steentje hieraan bij te dragen.”

Uiterste van jezelf vragen

Het bikkelen door de nacht, de tegenwind, het gebrek aan slaap; HomeRide en HomeRun staan bekend als fondsenwervende evenementen waarbij deelnemers en begeleiders het uiterste van zichzelf vragen. Onderweg kunnen ze rekenen op veel support. Zo zijn er diverse check- en cheerpoints waar hen eten en drinken wacht, muziek van plaatselijke fanfares en dj’s, familieleden en fans hen aanmoedigen.

McDonald’s betrokken hoofdsponsor

McDonald’s is de trotse en betrokken hoofdsponsor van HomeRide en HomeRun. Medewerkers van McDonald’s lopen en fietsen zelf ook mee. Er staan drie HomeRun teams en twee HomeRide teams aan de start. Voor alle deelnemers heeft McDonald’s ook dit jaar op de laatste etappe speciaal een McCheerpoint ingericht. Hier kunnen de fietsers en lopers die zich dan al een dag en een nacht in het zweet trappen een extra aanmoediging voor de laatste kilometers echt wel gebruiken. Algemeen directeur Manu Steijaert: “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen deze maanden op de been zijn voor HomeRide en HomeRun met als doel zoveel mogelijk overnachtingen in een Ronald McDonald Huis te realiseren. Je familie dichtbij lijkt zo vanzelfsprekend, tot er opeens iets gebeurt waardoor alles anders is en je kind ernstig ziek in het ziekenhuis ligt. Dan besef je pas dat die ene veelgebruikte zin klopt: home is where the heart is. Dichtbij je zieke kind. De Ronald McDonald Huizen maken dat mogelijk. Ik ben er trots op om daar samen met zoveel McDonald’s-medewerkers een bijdrage aan te leveren.”

Tijdschema HomeRide

Locatie

Start: Utrecht

Adres

Domplein, Utrecht

Doorlooptijden

12.00 – 14.00 (start)

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11, Leiden

17.00 – 19.30

PwC / ISS Rotterdam

Fascinatioboulevard 350

20.00 – 23.00

Boulevard / Sportza

De Boulevard Noord 6, Bergen op Zoom

00.30 – 05.00

Stadion De Vliert

Victorialaan 21, Den Bosch

05.00 – 10.00

Stadion De Goffert

Stadionplein 1, Nijmegen

08.00 – 12.30

(Finish) Utrecht

Domplein, Utrecht

12.00 – 17.00*

*De piek bij de finish zal tussen 13.00-15.00 zijn.

HomeRiders en HomeRunners komen elkaar onderweg tegen bij PWC/ ISS Rotterdam, Stadion de Vliert in Den Bosch en start & finish in Utrecht.

Tijdschema HomeRide

Locatie

Start: Utrecht

Adres

Domplein, Utrecht

Doorlooptijden

12.00 – 14.00 (start)

Café Custwijc

Laageind 1, Driebruggen

18.00 – 19.15

PwC / ISS Rotterdam

Fascinatioboulevard 350

21.45 – 23.30

Partycentrum ‘t Hart

Nassaustraat 6, Hardinxveld-Giessendam

00.50 – 03.30

Stadion De Vliert

Victorialaan 21, Den Bosch

05.20 – 08.45

Sportcentrum Helsdingen

Westelijke Parallelweg 1, Vianen

09.45 – 14.15

(Finish) Utrecht

Domplein, Utrecht

12.00 – 17.00*

*De piek bij de finish zal tussen 13.00-15.00 zijn.

HomeRiders en HomeRunners ontmoeten elkaar onderweg bij PWC / ISS Rotterdam, Stadion de Vliert in Den Bosch en start en finish in Utrecht

 

Dit is een origineel bericht van Ronald McDonald Kinderfonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.