Queen musical We Will Rock You komt naar Nederland

De wereldberoemde Queen musical We Will Rock You komt in het najaar van 2019 naar Nederland. Producent TEC Entertainment heeft dat vandaag bekend gemaakt. De show is de opvolger van musical hit ‘The Addams Family’ waarmee TEC dit jaar op tournee gaat langs negen grote theaters. ,,Met We Will Rock You vervolgen we de lijn die ons bedrijf heeft ingezet”, zegt directeur Marc Muller. ,,We zetten in op hoge kwaliteit, veel spektakel en een internationale sterrencast.” De succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peep Arrow Entertainment uit Italië. De audities beginnen in oktober 2018.

Muller is trots op de komst van We Will Rock You. ,,De muziek van Queen is tijdloos en spreekt alle leeftijden aan. Toen ik jaren geleden in Londen deze show voor het eerst op het toneel zag, was ik laaiend enthousiast. Dat TEC nu het vertrouwen heeft gekregen om een geheel eigen versie van dit rockspektakel te maken, is een droom die uit komt.” De show wordt gemaakt in samenwerking met Peep Arrow Entertainment van de Italiaanse regisseur Massimo Piparo. ,,Met hem hebben we tevens Jesus Christ Superstar geproduceerd, de rockopera van Andrew Lloyd Webber”, legt Muller uit. ,,Massimo Piparo heeft bewezen dat hij uitsluitend topkwaliteit levert. Ik kijk ernaar uit om ook rond We Will Rock You weer met hem samen te werken.” De Italiaanse showman is ook zelf enthousiast over het project.,,Het is een prachtige uitdaging om van deze rockmusical, die over de hele wereld volle zalen trekt, een geheel nieuwe versie te maken. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat Nederland een bijna onuitputtelijke bron is van fantastische zangers. Zij vormen een geweldige aanvulling op de internationale cast.”

Over de musical

We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. De jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit! De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 15 miljoen bezoekers op zes continenten en in meer dan 17 landen te zien geweest.

De Britse rockgroep Queen, bestaande uit Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, is een van de meest populaire rockbands aller tijden. Queen bracht 15 studio en 7 live-albums uitgebracht en in totaal verkochten ze meer dan 300 miljoen albums. Alleen al in Nederland had Queen 22 Top 10 hits, waaronder onder andere ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’ ‘Somebody To Love’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘Radio Ga Ga’, ‘I Want to Break Free’, ‘We Are The Champions’ en ‘We Will Rock You’. In de door NPO Radio 2 uitgezonden Top 2000 was Queen in 2017 te horen met maar liefst 27 nummers.

Audities

Aanmelden voor de audities in Amsterdam van We Will Rock You, die plaatsvinden in de tweede helft van oktober 2018, kan alleen als men in het bezit is van een relevante opleiding en/of werkervaring, voor maandag 8 oktober 2018 op www.tec-entertainment.com

 

Dit is een origineel bericht van TEC International BV